reglement

In 2018 zullen er 8 wedstrijden in aanmerking komen om punten te verdienen voor het criterium "Vlaamse Ardennen". Elke wedstrijd zal meetellen voor een gelijk aantal punten dalend vanaf 1000. Om de concurrentie binnen de verschillende categorie├źn aan te scherpen hebben we er dit jaar voor gekozen om in elke categorie de puntentelling vanaf 1000 te starten. Concreet wil dit zeggen dat elke winnaar van zijn of haar categorie 1000 punten zal krijgen en daaruit volgend ook de tweede, derde, ... op meer punten zal kunnen rekenen.

Tweede nieuwigheid is dat er dit jaar 2 klassementen binnen elke leeftijdscategorie zullen zijn : De Sprint-challenge klasseert de lopers die punten verzamelen op de kortste afstand. De Endurance-challenge klasseert de lopers die punten verzamelen op de langste afstand. In elk klassement tellen de 5 beste resultaten mee uit de 8 wedstrijden.

Derde nieuwigheid is dat we van  4 naar 6 categorie├źn evolueren : Mannen tot 35 , mannen vanaf 35 , vrouwen tot 35, vrouwen vanaf 35, mannen vanaf 55 jaar en vrouwen vanaf 55 jaar.