reglement

In 2019 zullen er 9 wedstrijden in aanmerking komen om punten te verdienen voor het criterium "Vlaamse Ardennen". Elke wedstrijd zal meetellen voor een gelijk aantal punten dalend vanaf 1000. Ook dit jaar zal elke winnaar van zijn of haar categorie 1000 punten krijgen en daaruit volgend ook dat de tweede, derde, ... op meer punten zal kunnen rekenen.

De twee 2 klassementen binnen elke leeftijdscategorie zijn : De Sprint-challenge klasseert de lopers die punten verzamelen op de kortste afstand. De Endurance-challenge klasseert de lopers die punten verzamelen op de langste afstand. In elk klassement tellen de 6 beste resultaten mee uit de 9 wedstrijden.

De 6 categorie├źn blijven behouden : Mannen tot 35 , mannen vanaf 35 , vrouwen tot 35, vrouwen vanaf 35, mannen vanaf 55 jaar en vrouwen vanaf 55 jaar.

OPGELET : Op 28 juni vallen de wedstrijden Adeleradus jogging en Lierdeloop op hetzelfde moment. Hierdoor werd besloten dat er ENKEL op de Adelardus punten zullen kunnen verdiend worden voor de  Endurance challenge ( lange afstand ) en ENKEL op de Lierdeloop voor de Sprint-Challenge ( korste afstand ).  Alle andere afstanden op deze joggings zullen GEEN punten opleveren.